Затримання квартирних злодіїв у Херсоні / Фото hr.npu.gov.ua

Як повідомляє прес-служба управління Нацполіції у Херсонській області, в ході спеціально проведеної операції працівники поліції затримали групу, коли її учасники намагалися втекти на автомобілі з викраденими грошима та прикрасами. Затриманим від 25 до 30 років, в Херсоні перебували з початку грудня, весь цей час жили на орендованій квартирі.

"Працівники карного розшуку з’ясували, що ролі між зловмисниками були чітко розподілені. Водій залишався в машині, поки троє подільників перевіряли під’їзди та підшукували заможні квартири, які визначали за дорогими дверима та замками. Спочатку "продзвонювали", перевіряючи на наявність господарів", - йдеться у повідомленні.

У поліції розповідають, що саме таким чином зловмисники обрали квартиру у п’ятиповерхівці в мікрорайоні ХБК. Надзвичайно складні замки вони відчинили за допомогою відмичок. Один з групи залишався біля квартири, двоє інших обшукували помешкання. Забравши більше 10 тисяч гривень та цінні речі, трійця верталася до автомобілю, коли їх затримали оперативники карного розшуку.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині поліція закрила близько 60 нелегальних букмекерських контор

"У нас є усі підстави вважати, що учасники злочинної групи «гастролювали» територією України та скоювали квартирні крадіжки у багатьох областях. Ми перевіряємо їх особи та можливу причетність до вчинення злочинів на території інших держав", - повідомив т.в.о. заступника начальника ГУНП в Херсонській області Микола Вербицький. 

Затримання квартирних злодіїв у Херсоні / Фото hr.npu.gov.ua

Наразі зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України "Крадіжка". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Як повідомляв УНІАН, раніше столична поліція затримала зловмисника, який закрився у власній квартирі на Оболоні та погрожував підірвати гранату.