REUTERS

Як повідомляє Центр Новин ООН, міни та боєприпаси, що не розірвалися, - повсякденна реальність для багатьох жителів східних районів України: вони вбивають і калічать дітей та їхніх близьких у зруйнованих війною українських містах і селах.

Читайте такожЮНІСЕФ планує зібрати $54,3 мільйони для допомоги дітям, постраждалим від конфлікту на Донбасі

За даними організації, з моменту початку конфлікту в квітні 2014 року, завдяки зусиллям ООН та її партнерів, на сході України вдалося виявити і знищити понад 60 тисяч боєприпасів, що не розірвалися, зокрема, снарядів, мін, гранат, ракет й інших вибухонебезпечних предметів.

Відео дня

У Дитячому фонді ООН наголошують, що життя багатьох дітей на сході України висить на волосині через те, що вони не знають про мінну небезпеку.

В ЮНІСЕФ стверджують, що дітей не інформують належним чином про те, що боєприпаси, які не розірвалися, - не іграшки, як може здатися на перший погляд, і про те, де вони можуть знаходитися.

Зокрема, згідно з проведеними дослідженнями, 18 відсотків дітей не знали, як себе вести в районах, усіяних мінами. Згідно з відповідями дітей, кожна шоста дівчинка і кожен десятий хлопчик у разі виявлення снарядів повелися б неправильно.

Читайте такожЮНІСЕФ: близько 385 мільйонів дітей у світі живуть в умовах крайньої бідності

У цьому зв'язку наголошується, що Дитячий фонд в Україні взявся за вирішення цієї проблеми, оголосивши про проведення кампанії з інформування дітей і молоді про небезпеку снарядів і мін, що не розірвалися. Дітям роздають брошури, проводять з ними бесіди, а також демонструють відео зі зверненням посла доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блума.

У ході шестимісячної програми інформацію про небезпеку мін отримали 87 відсотків дітей віком від 6 до 11 років у районах Донбасу, які постраждали від конфлікту.