Савченко 10 січня опублікувала списки полонених / Фото УНІАН

За його словами, група "Інформаційний спротив" намагалась "відпрацьовувати" тему полонених ще навесні 2014 року, коли вона виникла, передає Апостроф.

"Тоді представники спецслужб попросили цю тему не чіпати і пояснили, чому. Привели нам конкретні факти. Причина – шахрайство, тема, яка зараз на слуху. Адже є ризик того, того з родичів вимагають гроші за людей, які перебувають у полоні", - зазначив Тимчук.

У переговорному процесі, каже експерт, є чутливий момент: є випадки, коли переговори були зірвані через те, що стала відома якась інформація.

Відео дня

Читайте такожОпубліковані Савченко списки: бойовики хочуть обміняти обвинувачену у сепаратизмі Штепу

"Доводилося починати все спочатку. Весь цей переговорний процес - дуже тонка сфера. Крім того, цим повинні займатися люди, які знають, що вони роблять, які знають правила "гри" і знають, як не нашкодити. Савченко до таких людей не відноситься", - сказав Дмитро Тимчук.

"Існує і політичний момент: переговори йдуть по лінії державних структур, через уповноважених державою людей. Інакше, навіщо тоді переговори з державою Україна?", - додав він.

Тимчук наголосив, що Росія використовує тему полонених для спекуляцій.

"Коли Савченко каже, що вона опублікувала прізвища полонених для того, щоб уникнути спекуляцій, я, з української сторони, бачу єдину людину, яка спекулює на цій темі – це сама Савченко", - заявив експерт.

"Вона зробила "подвиг", адже навіть найодіозніші українські політики ніколи на цю тему не піарилися. Вона полізла в цю сферу саме з цих мотивів, на моє глибоке переконання", - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, 10 січня народний депутат України Надія Савченко оприлюднила списки полонених та зниклих безвісти на Донбасі.