Купання на Водохреща / REUTERS

Про це на прес-конференції повідомили директор КП "Агентство розвитку Дніпра" Володимир Панченко та директор КП "Етнографічні парки Дніпра" Дмитро Каюк.

Читайте такожНа Водохреща в окупованому Криму помоляться за вдалий курортний сезон

"Ця подія поєднує дві речі. По-перше, це відпочинок наших містян – людей, які живуть "на асфальті". Вони вийдуть на природу: ліс, сніг, чудові краєвиди, святковий настрій. По-друге, – ознайомлення з традиціями нашого народу, які, будьмо відвертими, призабуті", – цитує Дмитра Каюка прес-служба дніпровської міськради.

Відео дня

У програмі заходу – освячення води, занурювання в ополонку, виступи вокальних та хореографічних колективів, аніматорів, святкові вистави. Крім того, відбудеться виставка козацької зброї, а також всім охочим пропонуватимуть козацький куліш. Також гості свята зможуть взяти участь у майстер-класі з хокею, покататися на ковзанці та у візку, запряженому конем.

Вхід на захід безкоштовний. Щоб гості свята могли дістатись до села Шевченко, де розташована Новобогородицька фортеця, посилять рух маршруту № 98. А від кінцевої зупинки до місця проведення заходу організують підвезення.