УНІАН

Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

«Засуджуємо незаконні дії окупанта. Закликаємо міжнародних партнерів вплинути на РФ з вимогою припинити переслідування Миколи Семени та інших українських громадян», - написала вона.

Читайте такожУ ЄС закликали окупантів в Криму припинити переслідування журналістів

Відео дня

Також Беца заявила, що Семену переслідують з політичних мотивів.

«Журналіст Микола Семена переслідується за політичними мотивами. За відстоювання свободи слова. За захист Батьківщини», - зазначила речниця МЗС.

Читайте такожУ РФ збільшилась кількість українських політв’язнів – МЗС

Як повідомляв УНІАН, в анексованому Криму Семені 20 січня вручили обвинувальний висновок у справі про сепаратизм.

За версією слідства, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з Крим.Реалії. Проти автора Радіо Свобода Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Російське слідство заборонило йому залишати півострів.

Захист Семени, Міжнародна і Європейська Федерація журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, проте позитивної відповіді поки що не надходило.