У МВС анонсували нововведення для водіїв / Autonews.com.ua

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

Читайте такожАвтомобільний сексизм: кому водії допоможуть більш охоче – чоловіку чи жінці (відео)

"Сьогодні національне посвідчення водія дає право на керування транспортом протягом 30 років з дати його отримання. За вимогами Директиви (ЄС - УНІАН) нормами мають будуть встановлені нові строки від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров’я водіїв встановленим медичним та психофізичним вимогам. До речі, категорії транспорту також будуть переглянуті", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Окрім того, за її словами, передбачено запровадження мікрочіпу як складової частини посвідчення водія.

"Унормування віку отримання прав розширить доступ до керування окремими категоріями транспорту, мікрочіпи забезпечать захист від підробок, а перегляд строків дійсності сприятиме більшій безпеці дорожнього руху", - вважає Дєєва.

Заступниця міністра також зазначила, що будуть встановлені нові стандарти періодичності проходження технічного контролю транспорту, що перевозить небезпечні вантажі; стандарти щодо підготовки та екзаменації водіїв та відповідальних за перевезення осіб; а також запроваджено вдосконалену систему звітності.