Справу скандально в. о. ректора НАУ направили до суду / СБУ

САП направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та отримання виконувачем обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимиром Харченком та іншими особами хабара в розмірі 100 тис. євро.

Про це САП повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Києві під час одержання хабара затримали ректора вишу

Відео дня

«У кримінальному провадженні за підозрою колишнього виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету, керівника одного із адвокатських об’єднань м. Києва та колишнього високопосадовця Збройних сил та органів державної безпеки України, генерал-майора у відставці, у вимаганні та отриманні 26.08.2016 неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а також умисному невиконанні судових рішень про поновлення на роботі незаконно звільнених працівників університету, після ознайомлення сторін із матеріалами досудового розслідування, яке тривало з кінця грудня 2016 року, 10.02.2017 складено та затверджено прокурором обвинувальний акт, який з відповідними додатками направлено до суду для розгляду», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 26 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України разом з прокурорами САП та співробітниками Служби безпеки України затримали т.в.о. ректора НАУ Володимира Харченка під час одержання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис. євро).

Під час обшуку за місцем його проживання детективи НАБУвилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис. доларів США, 70 тис. євро, 3 тис. фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам.

27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наприкінці минулого року у САП заявили, що у справі скандального Харченка з'явився ще один фігурант, а саму справу САП планує до кінця року закінчити розслідування справи щодо колишнього т.в.о. ректора Національного авіаційного університету (м. Київ).