Фрегат

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Екіпаж флагмана вітчизняного флоту на чолі з командиром капітаном 1 рангу Романом П'ятницьким провів артилерійські стрільби по імітованих повітряних цілях противника і в повному обсязі виконав комплекс запланованих корабельних бойових навчань і тренувань з противодиверсионной, протичовнової оборони корабля і боротьби за живучість судна", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, як зазначають у відомстві, бойові частини "Гетьмана Сагайдачного" відпрацювали вправи дій з мінами, організації зв'язку в умовах активних та пасивних перешкод, а також виявлення та висвітлення повітряної, надводної та підводної обстановки.

Читайте такожФрегат «Гетьман Сагайдачний» змусив кораблі РФ покинути територіальні води України

Підводячи підсумки чергового випробування, заступник командира фрегата з виховної роботи капітан 2 рангу Володимир Новохацький зазначив, що особовий склад корабля впорався з покладеними на нього завданнями на "добре" та "відмінно".

"Велике значення має морська практика і бойовий досвід, який військові моряки отримали під час нещодавнього піврічного походу і виконання завдань в рамках антипіратських операцій НАТО "Океанський щит" і ЄС "Аталанта", що проводилися в Аденській затоці і західній частині Індійського океану", - сказав офіцер.

У повідомленні також зазначено, що аналогічні заходи будуть проводитися регулярно через певні проміжки часу, згідно з планом бойової підготовки і завданнями, що будуть покладатися вищим командуванням на екіпаж корабля.