Милиция может признать преступления против двух мэров терактами / Facebook МВД

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков узяв під особливий контроль розслідування вбивства міського голови Кременчука Полтавської області Олега Бабаєва і обстріл будинку міського голови Львова Андрія Садового.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в Facebook.

«Фактів про те, щоб замахи на двох мерів великих міст України були сплановані та синхронно організовані, немає. Швидше за все, ці злочини ніяк не пов'язані між собою», - написав він.

Відео дня

Також Геращенко відзначив, що «МВС і СБУ вивчають можливість кваліфікації цих злочинів не як замах на вбивство і вбивство, а як терористичний акт».

«Розслідування цих злочинів поставлені на особливий контроль міністром МВС Арсеном Аваковим», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 липня, вранці близько 10.00 було застрелено мера Кременчука Полтавської області Бабаєва.

За попередніми даними, Бабаєв виїхав з помешкання на машині та під'їхав до сміттєвого контейнера на вул. Сумська, 46, щоб викинути сміття. У цей момент мешканці будинків почули кілька ударів, що виявилися пострілами з вогнепальної зброї. Від одержаних поранень Бабаєв помер на місці.

Читайте такожМіліція оголосила план перехоплення через убивство мера Кременчука

Сьогодні вночі невідомі обстріляли житловий будинок міського голови Львова Андрія Садового. На той момент міського голови і його сім'ї в будинку не було, тому ніхто не постраждав.

26 липня в 00.10 працівникам міліції надійшла інформація про те, що пострілами пошкоджено один з приватних триповерхових будинків на вулиці Стрілецькій в місті Львові. В результаті пострілів з невстановленої поки що зброї пошкоджені частина даху будівлі, водовідведення і вікна на третьому поверсі. Як стало відомо з джерел у правоохоронних органах, за попередньою версією експертів, обстріл міг вестися з протитанкової зброї.