REUTERS

У Донецьку ведуться роботи з відновлення водопостачання, і вода може почати надходити в будинки дончан вже до вечора 21 серпня.

Про це повідомляється на сайті міської ради Донецька.

Читайте такожСьогодні вранці Донецьк піддався артобстрілам, ситуація напружена

Відео дня

Наголошується, що 19 серпня було завершено ремонтні роботи з відновлення електропостачання Верхньокальміуської фільтрувальної станції, і о 23-й годині станцію було запущено в мінімальному режимі роботи.

За даними міськради, працівники КП «Компанія «Вода Донбасу» відновлюють на Верхньокальміуській фільтрувальній станції нормальний режим роботи, плавно підвищуючи навантаження на устаткування. Паралельно з цим почалося наповнення наливних водоводів, що поставляють воду на водопровідні вузли КП «Донецькміськводоканал».

Для відновлення водопостачання Донецька необхідно ще дві доби, наголошується в повідомленні.

Очікується, що до вечора 20 серпня під контролем працівників КП «Донецькміськводоканал» завершиться напресування резервуарів чистої води на водопровідних вузлах. Після цього почнеться наповнення водоводів розвідної мережі і вирівнювання гідравлічного режиму міста.

Читайте такожТимчук: Бої у Донецьку і Луганську ускладнюються застосуванням терористами важких озброєнь

"Якщо процес пройде успішно, вода почне надходити в будинки дончан вже до вечора 21 серпня. Вода в повному обсязі подаватиметься всім споживачам з 19 до 22 години, в решту часу – з перебоями", - зазначають у міськраді.

Також КП «Донецькміськводоканал» звертає увагу городян на те, що протягом доби після появи води в кранах, її необхідно буде кип'ятити і лише після цього вживати в їжу.

Як повідомляв УНІАН, у Донецьку через пошкодження ліній електропередач зупинено основне джерело водопостачання міста – Верхньокальміуську фільтрувальну станцію, у зв'язку з чим повністю припинено подачу води.