упц мп черкассы / cherkasy-orthodox.com.ua

Про це свідчать підсумки опитування громадської думки священиків, які сьогодні зібралися на традиційну нараду в управлінні Черкаської єпархії під головуванням Високопреосвященнішого Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, повідомляє прес-служба Черкаської єпархії УПЦ.

 За підсумками підрахунку, переважна більшість присутніх – 70 проти 55 – висловилися однозначно за помісну Українську Православну Церкву, зазначивши при цьому, що цей процес повинен відбуватися винятково на підставі чинних церковних канонів і християнського заповіту любові Божої.

Читайте такожУПЦ МП: Крим є територією України та повинен бути повернутий

Відео дня

Було також обговорено питання про доцільність поминання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила по всіх храмах єпархії.

Священики наводили численні приклади незгоди багатьох парафіян з цією практикою, обурення і навіть протестів, враховуючи пропагандистську істерію, яку насаджують російські ЗМІ щодо України і української нації, створюючи з неї образ ворога.

Владика Софроній благословив звершувати поминання Патріарха там, де немає протестів з боку людей, зазначивши, що воно здійснюється після кожного архієрейського богослужіння, не порушуючи церковних канонів.