Святослав Олийнык / Фото УНИАН

Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник в ефірі "Шустер live", пише LB.ua.

Чиновник розповів, що у Дніпропетровських моргах було проведено 1300 судово-медичних експертиз.

Водночас, за словами Олійника, не всіх загиблих бійців вдалося забрати з поля бою.

Відео дня

Читайте такожПід час розслідування подій під Іловайськом заслухають рядових бійців

"На жаль, ми очікуємо, що там перебуває близько 400, може бути, 500 тіл. Більша частина цих тіл, вона не упізнана, і швидше за все, будуть проблеми з упізнанням, тому що багато в результаті страшної зброї, яка там застосовується, вже не підлягає упізнанню", - розповів Олійник.

"Ось таким чином ми розуміємо приблизну, підкреслюю, приблизну цифру втрат з нашого боку - до 2 тис. осіб", - додав заступник голови Дніпропетровської ОДА.

Читайте такожЗа останні 3 місяці загинуло більше людей, ніж за 10 років афганської війни - Кучма

Олійник зазначив, що в цю кількість входять загиблі військові, а також бійці добровольчих батальйонів і спецбатальйонів міліції.

Нагадаємо, за даними РНБО за станом на 12 вересня загинуло 873 військовослужбовці.

Раніше уповноважений президента України з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в списках полонених і зниклих безвісти на Донбасі залишаються 2,4 тисячі військових і цивільних осіб.

Раніше "Центр звільнення полонених" заявив про 853 полонених і 408 зниклих безвісти в зоні антитерористичної операції за станом на 13 вересня.