УНІАН

За словами Порошенка, шлях до демократичного майбутнього лежить через децентралізацію влади, антикорупційну політику, дерегуляцію економіки і, звичайно ж, повне оновлення парламенту і очищення сфери правопорядку, повідомляє dnepr.info.

"72% українців хочуть жити за європейськими стандартами. І я хочу. Пора припинити говорити гаслами - потрібно робити. Робити кроки разом. Спасибі Росії, що нас так згуртувала. Необхідно, щоб всі почувалися захищено, довіряли владі і говорили, чого вони хочуть. А я буду демократичним президентом", - сказав Порошенко студентам.

Президент обґрунтував розпуск парламенту небажанням більшої частини нардепів голосувати за прогресивні, але непопулярні закони. Глава держави підтримує люстрацію і вважає, що навіть такі органи, як Адміністрація Президента і Кабінет Міністрів повинні пройти через перевірки.

Відео дня

Читайте такожПрезидент представив у Дніпропетровську "Стратегію реформ – 2020"

Окремим питанням виділили стан армії в Україні. Реформація сфери безпеки повинна здійснитися шляхом відродження держоборонзамовлень. На доказ серйозності своїх намірів відродити сферу виробництва зброї і техніки, Президент навіть одягнув брендовану краватку КБ" Південне".

За його словами, армія повинна відповідати світовим стандартам, а нижня білизна для солдатів не повинна проходити таку ж перевірку і випробування як зброя. Крім того, Президент додав, що всупереч нестачі голосів у парламенті, 10 тисяч бійців зареєстровані в списки виборців.

"Існує 35 критеріїв членства в ЄС і ми їх досягнемо до 2020 року, тоді Євросоюз підпише угоду про членство України. Ми вже багато чого зробили, щоб цього досягти. Тепер "маємо злетіти"", - сказав Президент.

Студенти висловили підтримку главі держави оплесками, а після завершення зустрічі заспівали гімн України.