Аксьонов та Константинов отримали підозри від прокуратури / УНІАН

Правоохоронці повідомили про підозру керівникам окупаційної адміністрації Російської Федерації в Криму.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим та Севастополя.

"Повідомлено про підозри окупаційним "голові Ради міністрів Республіки Крим" та "голові Державної Ради Республіки Крим" у вчиненні широкомасштабного та систематичного привласнення публічного майна, що знаходиться на території окупованого півострова за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Досудовим розслідуванням встановлено, що після окупації РФ півострова Крим та так званого "обрання" підозрюваних на вищевказані "керівні" посади в окупаційній адміністрації РФ в Криму, всупереч положенням Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, які забороняють державі-окупанту привласнювати публічну власність на окупованій території, ухвалили низку незаконних рішень щодо націоналізації державного майна, яке перебуває у державній власності підприємств, установ і організацій, що відносяться до сфери управління міністерств і відомств України на території АР Крим та м. Севастополя.

"Продовжуючи злочинну діяльність, підозрювані забезпечили виконання вказаних рішень шляхом передачі зазначеного майна у федеральну або "республіканську" власність. До такого майна відноситься державний концерн "Масандра", "Міжнародний дитячий центр Артек" та державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють ЗМІ, про підозру повідомлено Володимиру Константинову та Сергію Аксьонову.

Окупація Криму: довідка УНІАН

  • Росія окупувала український Крим, увівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.
  • 18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.
  • Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.
  • Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.