Об'єднана єврейська община України повідомляє, що більше ніж 100 єврейських громад підтримали будівництво Меморіалу в Бабиному Яру.

В ОЄОУ повідомили, що єврейські громади України долучилися до позиції організації та підтримали будівництво Меморіалу пам'яті в Бабиному Яру Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр". 

Громади надіслали звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

Відео дня

Єврейська спільнота України зазначила, що питання меморіалізації всесвітньо відомої трагедії Бабиного Яру має високий пріоритет важливості й вимагає негайної реалізації з максимальним рівнем підтримки, який є в суспільстві.

"Виходячи з цього, будь-які маніпуляції щодо позиції єврейської громади України відносно будівництва Меморіалу МЦГ "Бабин Яр" мають бути негайно припинені, а проєкти Центру мають реалізуватися в найкоротший термін", - наголосили в Об’єднаній єврейській общині України.