У Закарпатській області з 8 березня встановлюється «червона» зона карантину / фото УНІАН

У Закарпатській області з 8 березня встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки у зв’язку з активним поширенням COVID-19 на території регіону.

Про це повідомив міністр Кабінету міністр Олег Немчінов у своєму Telegram-каналі за підсумками позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожВ Україні за добу різко збільшилась кількість нових інфікованих коронавірусом

Відео дня

«За результатами засідання державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 8 березня 2021 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Закарпатської області», - написав він.

На території Закарпатської області діятимуть обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Як повідомляється на Урядовому порталі, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко зауважив, що в Закарпатській області третій день поспіль фіксується перевищення встановлених урядом індикаторів.

«Зокрема, щодо рівня госпіталізації понад 60 на 100 тисяч населення. В області маємо впродовж 3-х днів 90, 92 і 94 випадки госпіталізації на 100 тисяч населення. Також маємо великий коефіцієнт інфікування. Крім того, завантаженість ліжок з киснем понад 65%. Це все дає підстави встановити на території області червоний рівень», - зазначив Ляшко.

Голові Закарпатської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів в регіоні, проаналізувати причини зростання захворюваності та, в разі необхідності, прийняти відповідні кадрові рішення.

Карантин в Україні: що відомо