фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Заступник керівника Офісу президента, координатор програми президента Володимира Зеленського "велике будівництво" Кирило Тимошенко в інтерв'ю журналу MINTRANS розповів про те, які зміни відбулися в роботі Укравтодору за останній рік.

За його словами, найголовніша зміна, з якої все почалося – це нова команда. 

Відео дня

"Оновлено понад 70% всього керівного складу в регіонах. На посади прийшли менеджери проектів, які знають, як налагоджувати процеси, а не імітувати діяльність. В результаті Укравтодор минулого року вперше досяг позначки виконання річного плану на 100%", - сказав Тимошенко.

Він також зазначив, що на ринку сформовані єдині правила гри: "У 2020 році дорожньому ринку запропонували перший варіант методології закупівель Укравтодору. Головним орієнтиром тут стали стандарти закупівель міжнародних фінансових організацій, де, крім ціни, грає роль надійність підрядника, його досвід і фінансова спроможність. Зараз ми бачимо, що практика прописування в тендерній документації конкретних вимог під конкретних підрядників (наприклад, конкретної марки техніки) відходить у минуле".

false

Тимошенко вважає, що завдяки єдиним правилам для всіх Укравтодор в ході президентської програми "Велике будівництво", нарешті, відійшов від принизливої для українців практики ямкових ремонтів. 

"З початком президентської програми у фокус держави нарешті повернулися мости і штучні споруди в цілому. В рамках національної програми відновлення мостів тільки за минулий рік оновлено і побудовано 158 штучних споруд. А до 2024 року планується оновити майже 1400", - повідомив Тимошенко.

Заступник керівника ОП анонсував, що цього року в ході "Великого будівництва" Укравтодор планує новий рекорд – 4500 км загальнонаціональних доріг. 

Серед наймасштабніших проектів Укравтодору, які реалізуються цього року, Тимошенко відзначив ремонт найдовшої дороги України – М-30 Стрий-Ізварине (1400 кілометрів), будівництво мостів у Запоріжжі, будівництво Київської обхідної дороги, Південного обходу міста Дніпро та ремонт Харківської об'їзної. 

"За підсумками 2021 року ми досягнемо непоганого результату – майже 40% оновленої мережі державних доріг. Це з урахуванням "Великого будівництва " минулого року", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, цього року в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартував проект "Велика реставрація". За словами Тимошенка, протягом трьох років відновлять 150 пам'яток культури.