Кримчанам старше 65 років заборонили виходити з дому / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В окупованому Криму "влада" посилила карантинні заходи через складну ситуацію з коронавірусом. Дійшло навіть до заборони для пенсіонерів покидати власні домівки.

Про це пишуть кримські ЗМІ з посиланням на "розпорядження" керівника окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова.

Зокрема, всім жителям півострова старше 65 років окупанти заборонили виходити з дому з 25 жовтня і "до особливого розпорядження". Винятками є лише випадки прямої загрози життю або здоров'ю.

Відео дня

Крім того, вводиться система QR-кодів на вході:

  • в ресторани, кафе, їдальні, бари, закусочні, на фуд-корти;
  • в караоке-клуби, кальянні, а також на дискотеки, в нічні клуби, концертні і танцювальні зали, в тому числі розташовані на території підприємств громадського харчування, та інші аналогічні організації;
  • салони краси, перукарні, косметичні салони, СПА-салони, масажні салони, солярії, лазні, сауни, плавальні басейни, фітнес-центри та інші об'єкти спорту;
  • організації дозвілля громадян, в тому числі кінотеатри (кінозали), театри, бібліотеки, музеї, цирки;
  • до піших і автобусним екскурсіям; в організації та установи, що надають державні та муніципальні послуги.

Обмеження також торкнуться кінотеатрів цирків та інших культурних установ - в приміщеннях там зможуть перебувати не більше половини від кількості посадкових місць.

Коронавірус у Криму

За даними окупаційної влади, за весь час пандемії в АРК захворіли на коронавірус майже 90 тисяч осіб, летальних випадків зафіксували 2,8 тисячі. За минулу добу на півострові виявили 612 випадків захворювання.

Вас также могут заинтересовать другие новости: