Медведчук протягом двох місяців міг подати касаційну скаргу / фото УНІАН

Видавництво Vivat повідомило, що голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук не оскаржив у терміни рішення Київського апеляційного суду про скасування рішення про заборону книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

Про це повідомляє видавництво Vivat на своїй сторінці в Facebook.

"Медведчук не буде оскаржувати в суді рішення про скасування заборони на поширення книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані. 19 березня 2021 року Апеляційний суд скасував заборону книги "Справа Василя Стуса". Однак після оголошення цього рішення Віктор Медведчук протягом двох місяців міг подати касаційну скаргу. Днями ця можливість у нього вичерпалася. Ми офіційно перемогли", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Піде по трупах": вдова старшого брата Медведчука розповіла, чому вони не спілкувалися (відео)

Справа щодо книги про Стуса: що потрібно знати

  • 19 жовтня 2020 р. Дарницький райсуд Києва зобов’язав видалити з книги Кіпіані "Справа Василя Стуса" згадки про голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Медведчука, який був адвокатом поета, і заборонив поширення накладу книги без дозволу Медведчука.
  • До видалення декількох фраз про Медведчука книгу заборонили розповсюджувати видавництву Vivat та автору Кіпіані.
  • Після винесення цього судового рішення попит на книгу різко зріс. У зв’язку з цим видавництво замовило друк додаткового накладу книги у 15 тис. примірників.
  • 19 березня 2021 року Київський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу Кіпіані та видавництва на рішення суду першої інстанції щодо заборони розповсюджувати книгу про Стуса. Колегія суддів скасувала майже всі заборони, накладені на книгу судом першої інстанції, крім однієї – що стосується факту про надання і погодження адвоката для Стуса з радянським КДБ.
  • Всі інші обмеження та заборони, накладені судом першої інстанції, зокрема щодо розповсюдження накладу, конкретного переліку фраз із книги, скасовані.