На наступний день після відкриття приймального відділення Червоноградської лікарні ще одне відділення у Львівській області після реконструкції, проведеної у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», відкрито в Стрию. Подробиці повідомляє Львівська ОДА.

Реконструкція приймального відділення Стрийської центральної районної лікарні було розпочато в 2020 році. Загальна вартість робіт, профінансованих з державного і місцевого бюджетів, становила понад 9 млн гривень. Розробку проєкту реконструкції оплатила сама лікарня.

«Я радий, що цей проєкт вдалося реалізувати і тепер Стрийська центральна лікарня може похвалитися сучасним відділенням з новітнім обладнанням для діагностики пацієнтів - комп'ютерним томографом та системою УЗД», - зазначив на відкритті приймального відділення голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

Відео дня

В ході капітального ремонту приймального відділення була проведена заміна вікон та сантехніки, встановлені нові меблі та медичне обладнання, облаштовано операційні, кімнати для лабораторій, приміщення для надання невідкладної допомоги. Окремо були облаштовані місця для під'їзду автомобілів швидкої допомоги.

У приміщенні повністю оновлені система вентиляції, електромережі, каналізація і система водопостачання. Прилегла територія також була упорядкована.

«Оновлене відділення і нове обладнання дозволять швидко встановити діагноз і допоможуть лікарям оперативно надати невідкладну допомогу для порятунку пацієнтів», - зазначив Козицький.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомляв, що загалом в рамках «Великого будівництва» буде реконструйовано 177 приймальних відділень.