carpathia.gov.ua

У селі Круглий Рахівського району Закарпатської області будують найвищу підпірну стінку країни. Вона матиме 6 метрів у висоту і 200 метрів у довжину та захищатиме дорогу від розливів річки й снігових лавин, повідомляє Закарпатська ОДА.

Будівництво підпірної стіни на трасі національного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів вже майже завершене. Проєкт реалізується в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

carpathia.gov.ua

Ця ділянка траси славиться мальовничими краєвидами, але для дорожників умови непрості: з одного боку високий берег 8-10 метрів, з іншого – крута гора. Тут часто сходять снігові лавини, а рівень води у річці під час повеней досягає 5 метрів.

Відео дня

Крім захисної стіни, також розширили дорогу до 8 метрів та влаштували узбіччя. У Рахівському районі зводять ще три підпірні стінки, після чого відновлять дорожнє полотно. 

carpathia.gov.ua

Як повідомляв координатор "Великого будівництва", заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, в Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях створюють "Мале Карпатське коло". Цей маршрут, згідно з інфраструктурною програмою Володимира Зеленського, з’єднає дорогами європейської якості основні туристичні центри Українських Карпат.