Фото nedra.com.ua

На Запорізькому залізорудному комбінаті реалізують масштабний проект - будівництво Південного вентиляційного ствола № 2, на що спрямують 81,6 млн дол.

Після звершення його будівництва суттєво зростуть обсяги видобутку руди - з 0,5 млн тонн до 2 млн тонн, також це дасть робочі місця понад 1,5 тис. людей й збільшить податкові відрахування до бюджетів всіх рівнів.

Юрій Риженков, гендиректор групи "Метінвест" (акціонер ЗЗРК), наголосив, що компанія вірить в українську економіку, тому інвестує в зміцнення позицій вітчизняного виробника. 

Відео дня

Читайте також"Метінвест" інвестує у Маріуполь понад $1,5 мільярда до 2030 року"У довгостроковій перспективі реалізація стратегічного проекту з високим експортним потенціалом дозволить ЗЗРК освоїти родовище багатих залізних руд, а значить, гарантувати зайнятість тисяч гірників, створити робочі місця в суміжних галузях, наростити відрахування до бюджетів усіх рівнів та забезпечити сталий розвиток регіону", - наголосив Риженков.

Генеральний директор компанії "Мінерфін" (акціонер ЗЗРК) Ян Модер нагадав, що 25 років тому його компанія стала акціонером Запорізького залізорудного комбінату.

"З того часу інвестиції в модернізацію виробництва і впровадження інноваційних технологій, сприяння стабільній роботі й розвитку ЗЗРК є стратегічною метою "Мінерфін"... Упевнений, що і надалі наша спільна робота сприятиме процвітанню ЗЗРК і добробуту його працівників", - підсумував він.

Довідка. Запорізький залізорудний комбінат – одне з найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України з підземного видобутку руди, воно забезпечує роботою майже 5 тисяч гірників. У 2020 році комбінат направив до бюджетів усіх рівнів понад 1,1 млрд гривень.