Головні новини України 15 січня 2021 / фото УНІАН

У містах України тривають акції протесту проти підняття цін на газ та електроенергію, зокрема й у центрі Києва. В уряді розповіли про подальшу долю українського карантину.

Протести проти підняття тарифів

У містах України тривають акції протесту проти підняття цін на газ та електроенергію. Сьогодні протестували й Майдані Незалежності у Києві, в інших містах люди перекривають траси. У Житомирі протестувальники взяли штурмом будівлю обласної ради. У Полтаві городяни перекрили центральні вулиці і заблокували дороги, мітинги спостерігаються і в інших містах Полтавської області.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ціна на газ в Україні буде знижуватися та назвав терміни. У Міненерго назвали умови для зниження цін на газ.

Відео дня

Захворюваність на COVID-19

В Україні за добу коронавірусну інфекції виявили у 8199 осіб. Добою раніше було виявлено 7925 нових хворих.

Всього з початку пандемії на COVID-19 захворіло 1146963 українців, 847391 – одужав, 20542 – померли.

Подальша доля карантину

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, чи планує влада подовжувати карантин в Україні. При цьому він наголосив, що носіння маски, миття рук, соціальна дистанція залишаються актуальними до кінця року.

Новини України 15 січня 2021 / фото УНІАН, Денис Прядко

Перемир’я на Донбасі

У районі проведення операції Об’єднаних сил за добу було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав легке осколкове поранення.

Головні новини України: що важливо знати 15 січня 2021