Головні новини України 2 березня 2021 / фото REUTERS

Президент Зеленський вакцинувався від COVID-19. Для боротьби із кнопкодавством у Верховній Раді запрацювала сенсорна кнопка.

Боротьба із кнопкодавством у Раді

У Верховній Раді сьогодні, 2 березня, запрацювала сенсорна кнопка, що унеможливить неперсональне голосування народних депутатів.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу виявили 5336 нових хворих на COVID-19, а одужали 5194 особи. Всього з початку пандемії коронавірусом заразилося 1357470 українців, 1176918 - одужали 26212 - померли.

Науковці констатують, що кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби в Україні почала збільшуватися з середини лютого, а останніми днями це зростання різко прискорилося.

Вакцинація від COVID-19

Сьогодні свою дозу вакцини CoviShield сьогодні отримав президент України Володимир Зеленський. При цьому він пояснив, чому вакцинувався після перенесеного COVID-19Щеплення також зробив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про намір до листопада 2021 року забезпечити усіх громадян доступом до вакцини від COVID-19.

Новини України 2 березня 2021 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі за добу зафіксовано сім ворожих обстрілів. Внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець отримав бойове поранення, ще вісім воїнів – бойове травмування.

Головні новини України: що важливо знати 2 березня 2021

Головні новини України та світу на ранок 2 березня