Головні новини України 27 січня 2021 / фото УНІАН, Чузавков Сергій

Кількість випадків захворювання на COVID-19 за добу зросла майже на 4 тисячі. "Нафтогаз" встановив ціну на газ у лютому, яка виявилася нижчою за рекомендовану Кабміном.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу виявили 3776 нових випадків зараження коронавірусом.

З початку пандемії на COVID-19 захворіло 1200883 українців, 980085 - одужали, 22202 - померли.

Відео дня

План вакцинації від COVID-19

В Україні після отримання вакцини проти коронавірусу розпочнеться перший етап вакцинації від COVID-19. Робити щеплення будуть мобільні бригади, котрі виїжджатимуть за адресою, або можна буде самому піти до спеціалізованого кабінету. Голова МОЗ Степанов заявив, що планує безкоштовно вакцинувати 30 мільйонів українців, а всього вакцинація пройде в п'ять етапів.

Нові ціни на газ

"Нафтогаз" встановив ціну на газ у лютому, вона виявилася нижчою за рекомендовану Кабінетом міністрів. Газопостачальні компанії, з урахуванням урядового обмеження ціни газу, пропонують населенню України в лютому купувати газ за ціною від 6,79 до 6,99 гривні за кубометр.

Водночас в уряді запевнили, що штрафів та пені за січневі платіжки не буде.

Новини України 27 січня 2021 / фото УНІАН

Перемир’я на Донбасі

Бойовики на Донбасі за добу п'ять разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове поранення.

Головні новини України: що важливо знати 27 січня 2021