Головні новини України 4 березня 2021 / фото УНІАН, Сергій Чузавков

В Україні різко зросла кількість нових випадків коронавірусу - за добу виявлено понад 10 тисяч. Рада не підтримала легалізацію короткоствольної зброї.

Ситуація з коронавірусом

В Україні за добу виявили ще 10057 нових інфікованих коронавірусом, померло майже 200 хворих. Нині у країні, як констатував прем'єр-міністр Денис Шмигаль, розпочалася третя хвиля поширення коронавірусної інфекції.

Всього з початку пандемії на COVID-19 захворіло 1374762 українці, 1186873 - одужали 26591 - померли.

У столичному управлінні Держпродспоживслужби, зокрема, назвали причини різкого зростання кількості хворих на коронавірус у Києві.

"Британський" штам коронавірусу в Україні

Перші два випадки так званого "британського" штаму коронавірусу офіційно підтвердили в Україні. Новий штам виявлено, зокрема, у двох пацієнтів з Прикарпаття.

Провал легалізації короткоствольної зброї

Рада не підтримала у першому читанні законопроект про обіг цивільної вогнепальної зброї і боєприпасів до нього. За документ проголосували тільки 88 депутатів з 226.

Новини України 4 березня 2021 / фото REUTERS

Війна на Донбасі

У районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі за добу окупанти чотири рази відкривали вогонь. Унаслідок обстрілів кульове поранення отримав військовослужбовець ЗСУ.

Як зазначили в українській делегації у Тристоронній контактній групі, окупаційна влада на Донбасі найближчим часом ухвалить "закон", яким введе свої правила перетину громадянами тимчасової лінії розмежування.

Головні новини України: що важливо знати 4 березня 2021

Головні новини України та світу на ранок 4 березня