Стерненка залишили під домашнім арештом / фото УНІАН

Одеський апеляційний суд відмовився змінити запобіжний захід Сергію Стерненку і Руслану Демчуку, яким призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці у справі про викрадення місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.

Читайте такожНазвано нову вартість ремонту Офісу президента після акції за Стерненка

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення колегія суддів оголосила після повернення з нарадчої кімнати.

Відео дня

Крім того, суд відмовив у клопотанні про зміну Стерненку адреси для перебування під домашнім арештом - з Одеси на Київ.

Справа проти Стерненко про викрадення людини

  • 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку і другому фігуранту справи про викрадення Щербича - Демчуку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна.
  • Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за ст. 146 вже закінчився термін притягнення до кримінальної відповідальності. Стерненка і Демчука взяли під варту в залі суду і відправили в СІЗО.
  • 23 березня адвокати подали апеляцію на вирок Стерненку і Демчуку.
  • 7 квітня Одеський апеляційний суд змінив запобіжні заходи Стерненку і Демчуку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
  • 23 квітня під час засідання з розгляду апеляції Одеський апеляційний суд за клопотанням прокуратури долучив до справи нові докази. Стерненко і адвокати вважають, що це незаконно.
  • Сьогодні, 14 травня, суд продовжив розгляд скарги на вирок і перейшов до дослідження доказів. Адвокати Стерненка і Демчука просили суд змінити запобіжний захід, депутат ВР Роман Лозінський висловив готовність взяти їх на поруки. Також Стерненко просив змінити йому адресу для перебування під домашнім арештом - з Одеси на Київ.