Фото od.sfs.gov.ua

Співробітники Департаменту по боротьбі з контрабандою і протидії митним порушенням Держмитслужби України запобігли вивезенню з митної території країни 55 тонн феросиліцію, нібито казахстанського походження. Феросиліцій використовують як легуючу добавку, за допомогою якої виплавляють електротехнічні, ресорно-пружинні, корозійно- і жаростійкі сталі.

Як повідомила прес-служба Держмитслужби України, провезти партію цінної сировини через кордон порушники хотіли за допомогою підробленого сертифіката якості. Про це українських митників попередили співробітники Посольства Республіки Казахстан в Україні. Перевіривши отриману інформацію, митники з'ясували, що одне з українських підприємств дійсно надало 12 травня фальшивий сертифікат для митного оформлення феросиліцію, який нібито збиралися відправити до Великої Британії.

Одеська митниця, яка безпосередньо займалася перевіркою, склала протокол про правопорушення, передбачене ст.483 митного кодексу – переміщення товарів з приховуванням від митного контролю.

Відео дня

55 тотн феросиліцію митники вилучили та розмістили на складі. Там ця партія зберігатиметься до рішення суду у справі про порушення митних правил.

Заступник Голови Держмитслужби України Руслан Черкаський назвав даний випадок прикладом результативного інформаційного співробітництва із зарубіжними партнерами, яке є одним з ефективних інструментів протидії контрабанді та незаконному переміщенню товарів.