У Авакова поскаржилися на Telegram / REUTERS

Заступник голови МВС Антон Геращенко заявив, що месенджер Telegram став майданчиком для збуту наркотиків і краденого майна, а керівництво месенджера ігнорує запити українських правоохоронців.

За словами заступника голови МВС, скеровані запити стосуються акаунтів, через які "поширюються наркотичні засоби і крадені автомобілі". На його думку, відповідальність за це має нести творець Telegram Павло Дуров.

"Яку відповідальність несе такий собі Дуров і така собі організація як Telegram за те, що в Telegram абсолютно вільно поширюються наркотики, і компанія не несе жодної відповідальності за те, що вона стала майданчиком для торгівлі наркотиками, для торгівлі краденими автомобілями», - цитує "НВ" заяву Геращенко на брифінгу.

Відео дня

За словами заступника міністра, інші іноземні IT-компанії співпрацюють з правоохоронними органами.

«Всі співпрацюють — китайський TikTok, Instagram, Facebook, WhatsApp, — всі. А Telegram не реагує ні на які звернення», — уклав він.

Читайте такожУ МВС прокоментували інформацію про затримки з видачею водійських прав

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини має намір примусити месенджер Telegram підкоритися законодавству - зробити платформу відкритою для влади і посилити модерацію контенту. Компанія може зіткнутися в Німеччині зі штрафами на 55 мільйонів доларів.

У Міністерстві внутрішніх справ Німеччини Telegram давно розглядають як проблематичний канал комунікації.