В Україні спостерігається сплеск спроб суїциду серед підлітків / фото Billy Curtis via flickr.com

Цьогоріч в Україні спостерігається сплеск спроб суїциду серед підлітків, вже зафіксовано 90 таких випадків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова на форумі «Жінки проти насилля і війни».

«В країні цьогоріч ми всі спостерігаємо сплеск спроб суїциду серед підлітків. Тільки цього року зареєстровано 90 суїцидальних випадків. В той час як за весь минулий рік 123, за 2019 рік - 111», - сказала вона.

За словами Венедіктової, не може не турбувати збільшення кількості облікованих кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканності, вчинених відносно дітей.

«Зокрема на 27 % збільшилась їхня кількість за ознаками сексуально насильства - в Україні 233 дитини у 2020 році є потерпілими від згвалтувань. Найбільше - у Дніпропетровській, Закарпатській, Миколаївській, Харківській, Чернігівській, Рівненській, Сумській областях», - зазначила вона.

Читайте такожУ школі-інтернаті на Херсонщині троє хуліганів довели дівчинку до суїциду

Крім того, за останні два роки виявлено 408 фактів розповсюдження дитячої порнографії, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Венедіктова повідомила, що у 2020 році 5 тис. 236 дітей стали потерпілими від злочинів, зокрема 1,5 тис. - тяжких та особливо тяжких. Вона додала, що занепокоєння викликає високий рівень тяжких та особливо тяжких злочинів, де потерпілими є діти, передусім, умисних вбивств, замахів на них, згвалтувань.

«Торік жертвами умисних вбивств та замахів стали 63 дитини - найбільше в Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Київській, Черкаській областях та в місті Києві», - наголосила вона.

За її словами, збільшилась кількість дітей, які постраждали від кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством - зі 188 у 2019 році до 199 у 2020 році, а впродовж двох місяців поточного року - вже 78 дітей.

Венедіктова закликала об’єднати зусилля правоохоронців та громадських організацій для виявлення та припинення фактів жорсткого поводження з жертвами домашнього насильства.

Вас також можуть зацікавити новини: