Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі / фото МВС

Суд відпустив з-під варти підозрюваних у причетності до кількох гучних замовних вбивств, зокрема, добровольця Аміни Окуєвої.

Читайте такожОмбудсмен розповіла, скільки українців незаконно утримують на ДонбасіПро це пише Українська правда, з посиланням на судові рішення, оприлюднені в судовому реєстрі.

Відомо про щонайменше 8 осіб, яких поліція вважає причетними до угрупування, що здійснювало резонансні злочини.

Відео дня

Вбивство Аміни Окуєвої

  • 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва на залізничному переїзді в Київській області. Від численних поранень Окуєва загинула на місці, Осмаєв був поранений. Аміну поховали в Дніпрі.
  • Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».
  • 12 січня 2018 року в прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Окуєвої і замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.
  • 13 січня начальник Головного управління поліції в Київській області Андрій Небитов заявив, що передбачуваний організатор вбивства добровольця Окуєвої, який був затриманий 12 січня, причетний до двох вже розкритих поліцією замовних злочинів - вбивства директора компанії Caparol, скоєного у вересні 2016 року, і начальника відділу реклами Київського метрополітену в січні 2019 року.
  • 19 травня 2020 року поліція Київської області заочно оголосила про підозру ще одному фігуранту цього замовного вбивства - 44-річному уродженцю Чечні, громадянину РФ. Підозру направлено в посольство Російської Федерації, іноземця оголосили в міжнародний розшук.
  • За даними правоохоронців, до складу злочинної групи, підозрюваної у вбивстві Окуєвої, входило семеро людей.