СБУ проводило обшуки у справі Семінського / Офіс генерального прокурора

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам у викраденні та катуванні Олега Семінського – колишнього керівника ПрАТ «Нафтогазвидобування», депутата України 9 скликання від «Слуги народу».

Читайте такожНизка нардепів від "Слуги народу" вимагають перевести Стерненка до київського СІЗО

Про це повідомляється на сайті Офісу Генпрокурора.

Відео дня

За даними слідства на початку 2012 року Семінського незаконно викрали і понад три роки утримували в нелюдських умовах. Викрадачі систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 мільйонів доларів.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду Міністра транспорту та зв’язку України. 

За даними прокуратури, до скоєння злочинів підозрюваний залучив декілька осіб, в тому числі представників криміналітету. злочину став перерозподіл прибутків від діяльності, а також акцій підприємства між його бенефіціарами.

Зазначається, що у справі було проведено понад 40 обшуків. У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на тему