Шмигаль не бачить потреби у запровадженні загальнонаціонального локдауну / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не бачить потреби у тому, щоб запроваджувати сьогодні загальнонаціональний локдаун.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні уряду.

Читайте такожУ Києві продовжили локдаун до 30 квітня

Відео дня

"Той факт, що окремі області сьогодні з "червоної" зони вийшли до "жовтих" карантинних зон, свідчить, що модель адаптивного карантину працює. Як ми і наголошували, закривати всю країну на локдаун зараз немає ніякого сенсу",- сказав він.

За його словами, результати у боротьбі з поширенням хвороби дають відповідальні дії місцевої влади, яка оперативно відреагувала на спалахи захворювання на місцях.

Карантин в Україні: що відомо

В Україні досі в 12 регіонах діють суворі обмеження. Суворі обмеження залишаються у "червоних" регіонах - це Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

В областях перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом: норма становить 60 на 100 тисяч населення. Утім, варто зауважити, що показники зменшуються. 

Найбільше перевищена норма у Хмельницькій області: сьогодні - 129,1. Високі показники в "червоних"  Чернігівській - 98,8; Житомирській - 97,4; Сумській - 94,4; Миколаївській областях - 94,1, а також в Києві - 93,8.

У "помаранчевій" зоні 10 регіонів - Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

В "жовтій" зоні вже три області: Херсонська, Івано-Франківска та Закарпатська. До слова, останні два регіони вийшли з "червоного" рівня, де перебували півтора місяця.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 14 квітня зафіксовано 14 553 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померло 467 людей, ще 12 384 одужали. Було проведено 134 342 тести. 
  • Станом на 14 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 403 553 особи. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 449 960 людей.