Фото УНІАН

За 5 років рівень зарплат на металургійних підприємствах Групи компаній «Метінвест» виріс в 2,2 рази, що дозволило істотно скоротити відтік кваліфікованих кадрів закордон.

Про це йдеться в матеріалі «5 каналу».

«З тих пір ми досягли значного прогресу. Якщо подивитися на рівень інфляції з 2016 року, то це близько 36%. Водночас рівень зарплати на наших підприємствах зріс у 2,2 рази», – зазначив голова Федерації металургів України Сергій Біленький.

Відео дня

Так, на підприємствах «Метінвесту» станом на березень 2021 року середня заробітна плата перевищила 20 тисяч гривень, що на 10% вище, ніж в цілому по галузі, й більш ніж на половину перевищує середню зарплату в Україні.

Крім того, в групі «Метінвест» вже оголосили про збільшення зарплати за основними робочими спеціальностями з 1 травня 2021 року.

При цьому голова Федерації металургів зазначив, що на українських металургійних підприємствах намагаються максимально наблизити рівень зарплат до європейського, одночасно пропонуючи конкурентний соціальний пакет і можливості для навчання.

«Ми дуже уважно стежимо за ринком праці, ми дивимося які зарплати в тих країнах, куди виїжджають працювати наші працівники, і намагаємося робити все від нас належне для того, щоб люди залишалися в Україні. Щоб працювали на наших підприємствах, заробляли гроші тут, були ближче до своїх родин і платили податки також в Україні», – зазначив Біленький.