Петиція про обов'язкове відеоспостереження в дитсадках набрала 25 тисяч підписів/фото ua.depositphotos.com

Електронна петиція про обов'язкове обладнання всіх закладів дошкільної освіти системами відеоспостереження набрала 25 тисяч підписів. Тепер документ має розглянути президент Володимир Зеленський.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Петицію зареєструвала Аліна Ханумак ще 15 вересня. Документом пропонується розробити та внести на розгляд українського парламенту проект закону про обов'язкове встановлення відеокамер у всіх дитсадках, а саме в коридорах, їдальнях, спортивних та ігрових майданчиках, навчальних класах та інших приміщеннях загального користування, крім туалетів та роздягалень.

Відео дня

Читайте також"Нафтогаз" пообіцяв продавати газ школам, дитсадкам і лікарням дешевше ринкової ціниЗа словами автора петиції, це необхідно через "збільшення кількості випадків жорстокого поводження з дітьми в закладах дошкільної освіти як з боку їхніх однолітків, так і з боку вихователів, що проявляється в моральному (ігнорування дитини, систематичне приниження і знущання, словесні образи і т.п.) і/або фізичному насильстві". При цьому вона вказала, що без відео встановити факт жорстокого поводження майже неможливо, тому кривдники залишаються безкарними.

Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Автор петиції розповіла, що про факт жорстокого поводження з дітьми в дитячих садах вона дізналася випадково, коли почала цікавитися дитячими садами для сина.

"Вихователі, навіть агресивні вихователі, у яких немає настрою, вони просто будуть завжди пам'ятати. Завжди у них буде в голові, мовляв, ні дитину за руку потягнути, не маю права кричати, тому що є камери", - зазначила блогер.

З агресією стосовно дитини зіткнулася і мама трирічного хлопчика Олена. За словами жінки, перебування в дитсадку для її Кирила стало нестерпним, тому що один з вихованців вередує та чіпляється до дітей. У свою чергу батьки цього хлопчика ніяк не реагують й говорять про наклеп. Батьки інших дітей тепер збирають підписи для установки відеокамер.

Читайте такожУ дитсадку Кременчука дерево впало на двох дітей та виховательку - дівчинка в коміЗа словами юриста громадської організації "Батьки SОS" Романа Бондаренка, камери допоможуть стримувати несумлінних вихователів та нададуть докази в разі порушення прав дитини.

"Дуже часто порушують їх права. Ставлять в кут, наприклад, змушують спати, примушують з'їдати страву, яку діти не хочуть їсти, силою. Тобто все йде дуже важко. Я вважаю, що це звичайно допоможе, тому що буде якийсь стримувальний фактор ", - пояснив юрист.

Зараз відеокамери батьки можуть встановити самостійно за погодженням з адміністрацією установи, але на заваді стоїть ряд бюрократичних складнощів.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Броварах Київської області вихователі приватного дитячого садка втратили дворічного хлопчика. Дитину знайшли перехожі, які викликали поліцію.