nbcnews.com
 

За словами генпрокурора США Лоретти Лінч, звинувачення містить 47 пунктів, включаючи рекет, шахрайство і відмивання грошей, передає Бі-бі-сі. Звинувачення, зокрема, стосуються голосування за країну-господарку чемпіонату світу 2010 року, який пройшов у ПАР.

Читайте такожФінал Чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі пройде взимку

В якості підозрюваних у справі проходять два покоління чиновників ФІФА, які, за словами генпрокурора, завдали шкоди фінансовій системі США і порушили американські закони.

Відео дня

Раніше стало відомо, що федеральна поліція Швейцарії арештувала в Цюріху шістьох чиновників ФІФА, екстрадиції яких вимагають США. Всього по справі, порушеній американськими слідчими органами, проходять 14 осіб.

Крім того, повідомлялося, що ще як мінімум 10 спортивних чиновників, у тому числі російський міністр спорту Віталій Мутко, будуть викликані на допит. Сам Мутко заявив, що поки не отримував повістки, але готовий відповісти на будь-які запитання слідчих.

Скандал вибухнув буквально за кілька днів до виборів нового президента ФІФА. При цьому нинішній голова організації Йозеф Блаттер, якого закликають піти у відставку, незважаючи на скандал, залишається однозначним фаворитом виборів.