REUTERS

Рада Всесвітнього антидопінгового агентства WADA дискваліфікувала Російське антидопінгове агентство через невідповідності кодексу організації.

Про це повідомляється на сторінці WADA в Twitter.

Читайте такожГолові антидопінгової лабораторії Лозанни надходили погрози з Росії - ЗМІ

Відео дня

Разом з тим, рішення про невідповідність винесено також щодо Андорри, Аргентини, Ізраїлю, Болівії та України.

Дане рішення означає, що національні антидопінгові організації зазначених держав не зможуть продовжувати роботу, поки в WADA не підтвердять їх методи роботи.

Рішення про виключення України, Аргентини і Болівії прийнято у зв'язку з тим, що ці країни використовували не акредитовані лабораторії.

Крім цього, WADA поставила в "список спостереження" Бельгію, Грецію, Францію, Бразилію та Мексику. Вони до березня 2016 року повинні покращити стан справ у сфері антидопінгового контролю.

Раніше УНІАН повідомляв, що Рада Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) призупинила членство Росії в організації на невизначений термін. Президент IAAF Себастьян Коу підкреслив, що немає ніяких гарантій того, що російські легкоатлети будуть допущені до участі в Олімпійських іграх. При цьому рішення IAAF допускає виступ спортсменів у внутрішніх російських змаганнях.

Нагадаємо, на прес-конференції в Женеві 9 листопада було оголошено, що комісія WADA рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від змагань під егідою IAAF.

Офіційні особи WADA заявили, що московська антидопінгова лабораторія повинна бути позбавлена акредитації, так як її керівник Григорій Родченков в 2014 році знищив 1417 допінг-проб за три дні до перевірки, приховавши факти порушення правил з боку росіян. При цьому підкреслюється, що знищені проби мали відношення і до інших видів спорту.