Ентоні Джошуа / Фото REUTERS

Всесвітня боксерська організація (WBO) зробила ще одну відстрочку для чемпіона світу Ентоні Джошуа, дозволивши йому зберегти пояс і не проводити обов'язковий захист проти Олександра Усика.

Про це повідомив авторитетний портал BoxingScene з посиланням на власні джерела, добре знайомі з ситуацією. У WBO ситуацію коментувати відмовилися.

Читайте такожСтало відомо, яку суму хоче отримати Усик за відстрочку бою з Джошуа

Відео дня

Таким чином, Джошуа і Ф'юрі зможуть провести бій за звання абсолютного чемпіона світу.

У той же час Усик проведе бій за титул "тимчасового" чемпіона WBO - його суперником, швидше за все, стане британець Джо Джойс. Сторони боксерів вже ведуть переговори про проведення бою.

Переможець бою Джошуа - Ф'юрі повинен буде зустрітися з переможцем бою Усик - Джойс протягом 180 днів після завершення поєдинку. Якщо Ф'юрі або Джошуа відмовляться від такого бою, то переможець бою Усик - Джойс буде визнаний повноцінним чемпіоном світу за версією WBO.

Ситуація в суперважкій вазі: головне

  • Олександр Усик у жовтні переміг Дерека Чісору і офіційно став обов'язковим претендентом на бій за титул чемпіона світу за версією WBO. На даний момент цим поясом володіє Ентоні Джошуа.
  • Джошуа захистив титули за версіями IBF, WBO, WBA і IBO в бою проти претендента по лінії IBF Кубрата Пулєва 12 грудня. 
  • Чемпіонським поясом WBC володіє Тайсон Ф'юрі. Планувалося, що він проведе третій бій проти Деонтея Вайлдера. Однак цей бій не відбувся, і у Ф'юрі вже підкреслили, що третього бою не буде. Також Ф'юрі поки був звільнений від обов'язкового захисту пояса.

  • Команди Ф'юрі і Джошуа вже близькі до завершення переговорів з проведення бою за звання абсолютного чемпіона світу.

  • Олександр Усик спершу заявляв, що британці можуть побитися, якщо залишать пояс WBO вакантним. Пізніше він сказав, що хоче, щоб бій Джошуа - Ф'юрі відбувся.

  • Джошуа заявляв, що готовий відмовитися від пояса WBO заради бою з Ф'юрі, а промоутер Едді Хірн сказав, що бій Джошуа - Ф'юрі відбудеться "або з усіма поясами, або взагалі без них".

  • Британський боксер Джо Джойс вже кидав українцю виклик. Він займає друге місце в рейтингу WBO - відразу після Усика.