"Динамо" - "Челсі" - 0:5 / REUTERS

В Києві на НСК "Олімпійський" завершився поєдинок у відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому лондонський "Челсі" здобув більш ніж переконливу перемогу над київським "Динамо" з рахунком 5:0.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

Матч зібрав одну з найбільших аудиторій в Києві за останні роки - побачити гру на власні очі прийшли 64 830 вболівальників. Мало хто розраховував на те, що "Динамо" зможе відігратися після поразки тижневої давнини у Лондоні з рахунком 0:3. Справжні віддані прихильники "біло-синіх" очікували побачити у виконанні господарів прояви того самого динамівського характеру, який багато років, а то й десятиліття був візитною карткою команди з берегів Дніпра.

Відео дня

Проте надії не справдилися, і футболісти лондонського гранда жорстко пройшлися по амбіціях віце-чемпонов України.

Агентство Reuters

Перша ж атака "Челсі" на 5-й хвилині завершилася кутовим, який гості втілили в гол - відзначився Жиру. Пропущений м'яч ще більше скував футболістів "Динамо", котрі повністю віддали ініціативу супернику. Як наслідок, до перерви український клуб пропустив ще двічі: на 33-й хвилині знову відзначився Жиру, а на 45-+1-ї забив Алонсо. Таким чином, ще до перерви "Челсі" зумів повторити результат першої дуелі...

Здавалося, що на початку другого тайму "Динамо" зробить хоча б якісь незграбні спроби розмочити ворота суперника. Натяки на це були - Гармаш знову, як і в першому таймі забив з положення поза грою, а Сидорчук з близької відстані влучив у штангу. Але добитися чогось більшого динамівцям не вистачило ні талану, ні класу.

А залишок матчу нагадував побиття старшокласником учня початкової школи: на 59-й хвилині Жиру забив свій третій гол у матчі, а на 78-й Хадсон-Одои, вийшовши один на один з голкіпером киян Бойко, зробив цифри на табло зовсім убивчими - 0:5.

Це найкрупніша домашня поразка київського "Динамо" за всю його довгу єврокубкову історію. До цього починаючи з 1965 року київський клуб програвав у себе вдома в гіршому випадку з різницею у три м'ячі...