Динамо і Зоря змагатимуться за Кубок України / фото ФК Карпати

13 травня на "Міському стадіоні імені Романа Шухевича" у Тернополі пройде фінальний матч Кубка України між "Динамо" та "Зорею".

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Динамо - Зоря.

Динамо - Зоря: де дивитися матч

Відео дня

Початок зустрічі - о 19.00.

"Динамо"

"Динамо" Київ вже добилося успіху в цьому сезоні. Під керівництвом Мірчі Луческу команда завоювала золоті медалі УПЛ, повернувши собі цей трофей через п'ять років. Кияни виграли чемпіонат за чотири тури до фінішу, а за підсумками сезону встановили рекордний відрив від "Шахтаря".

Крім того, "Динамо" на старті сезону виграло Суперкубок України, потім зіграло в груповому етапі Ліги чемпіонів, непогано заробивши, а також пройшло одну стадію Ліги Європи. Все це команді вдалося по суті без підсилення на трансферному ринку.

Кубок України і "золотий дубль" повинні стати для команди вишенькою на торті і чудовим завершенням прекрасного сезону. Кубок кияни можуть виграти в 13-те в історії.

Варто відзначити, що на внутрішній арені "Динамо" не програє з 8 листопада минулого року. Безпрограшна серія налічує 19 матчів.

У Кубку України на попередніх стадіях динамівці пройшли по пенальті "Колос" (0:0 і 4:3), а також "Агробізнес" (3:0 в гостях).

Динамо - Зоря: прогноз букмекерів

"Зоря"

"Зоря" вдруге поспіль під керівництвом Віктора Скрипника змогла завершити чемпіонат України з бронзовими медалями. Луганчани вже гарантували собі путівку в Лігу Європи, яка належить переможцю Кубка України.

Луганчанам вдалося на мажорній ноті завершити сезон - три перемоги в трьох останніх турах УПЛ.

Раніше "Зоря" один раз грала у фіналі Кубка України, поступившись "Шахтарю". Таким чином, луганський клуб сподівається виграти свій перший трофей на найвищому рівні в історії незалежної України.

У Кубку України на попередніх стадіях "Зоря" вибила "Десну", перемігши з рахунком 1:0 на виїзді, "Верес" (2:1 в гостях) і "Олександрію" (1:1 і 4:3 по пенальті).

Статистика зустрічей

У цьому сезоні "Динамо" і "Зоря" в першому колі УПЛ зіграли внічию (1:1), а гра-відповідь завершилася перемогою киян з рахунком 2:0. 

У Кубку України команди зустрічалися чотири рази і у всіх випадках далі проходили кияни.

Слова перед матчем

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу:

"Я хлопцям сказав, що якщо виграєш чемпіонат - потрапляєш в історію "Динамо", а якщо виграєш Суперкубок, чемпіонат і Кубок України - в історію України. Будемо грати проти дуже хорошої команди, з відмінним тренером, який знає, як готувати команду. Буде складно, але ми будемо пробувати грати і вигравати".

Головний тренер "Зорі" Віктор Скрипник:

"Титул - це завжди титул. Його потрібно заробити, виграти. Ти можеш написати історію. Хочемо, щоб матч з "Динамо" став дійсно фіналом. Це може виявитися вишенькою на торті в цьому нашому сезоні".   

Орієнтовні склади

Динамо: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Циганков, де Пена, Бесєдін

Зоря: Василь, Фаворов, Абу Ханна, Вернидуб, Жуніньо, Назаріна, Юрченко, Кочергін, Кабаєв, Громов, Аллахьяр

Арбітр

Головним арбітром зустрічі призначений 35-річний Юрій Іванов. У цьому сезоні він обслуговував 11 матчів УПЛ і одну зустріч Кубка України, в яких показав 73 жовті картки (в середньому - 6 за гру), а також 10 разів вилучяв футболістів з поля.