Лого Ліги чемпіонів / фото REUTERS

Як ми повідомляли раніше, фінал Ліги чемпіонів між "Челсі" та "Манчестер Сіті", який відбудеться 29 травня, таки перенесли зі Стамбула в Порту.

Тепер УЄФА офіційно ухвалив це рішення.

Причина цього - складна епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Туреччині.

Відео дня

Читайте такожЛіга чемпіонів: стало відомо, хто судитиме фінальний матч

Обидві англійські команди отримають по 6 тисяч квитків для реалізації серед своїх фанатів. Остаточна кількість глядачів буде пізніше узгоджена з португальським урядом.

Нагадаємо, що Олімпійський стадіон імені Ататюрка в Стамбулі повинен був бути господарем фіналу Ліги чемпіонів ще торік, але тоді світовий локдаун змусив перенести гру до столиці Португалії - Лісабону.

"Манчестер Сіті" - "Челсі": перед фіналом

  • Це третій фінал Ліги чемпіонів в історії для "Челсі". У 2008-му році "аристократи" поступилися в серії пенальті "Манчестер Юнайтед", а у 2012-му році здолали в серії пенальті "Баварію".
  • "Манчестер Сіті" пробився у фінал головного клубного турніру Європи вперше.
  • У плей-офф ЛЧ "Ман Сіті" пройшов "Боруссію" М, "Боруссію" Д і ПСЖ. "Челсі" вибив з боротьби "Атлетіко", "Порту" та "Реал".
  • У цьому сезоні "Сіті" і "Челсі" грали один проти одного вже три рази. В АПЛ команди обмінялися виїзними перемогами - в першому колі "Ман Сіті" виграв з рахунком 3:1, а в другому сильнішими були вже лондонці з рахунком 2:1. Також "Челсі" взяв гору над "городянами" у півфіналі Кубка Англії (1:0).