Антоніо Матеу Лаос вперше буде головним арбітром на фіналі ЛЧ / фото Marca

УЄФА назвав арбітра на фінал Ліги чемпіонів між "Манчестер Сіті" і "Челсі", який пройде 29 травня.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Головним арбітром матчу призначений іспанець Антоніо Матеу Лаос.

Відео дня

Допомагати йому будуть співвітчизники Пау Себріан і Роберто дель Паломар, а четвертим рефері стане Карлос дель Серро. За VAR відповідатиме Алехандро Ернандес.

Читайте такожУ Стамбула заберуть право проведення фіналу Ліги чемпіонів - ЗМІ

Для 44-річного Матеу Лаоса це буде перший фінал Ліги чемпіонів в якості головного судді. Але в 2019 році він вже працював на фіналі між "Ліверпулем" і "Тоттенхем" в якості четвертого арбітра. 

У цьому сезоні Матеу Лаос судив шість ігор Ліги чемпіонів, включаючи перший матч 1/4 фіналу ЛЧ між "Баварією" та "Парі Сен-Жермен".

Також зазначимо, що іспанець потрапив до списку суддів, які працюватимуть на Євро-2020.

"Манчестер Сіті" - "Челсі": перед фіналом

  • Фінал ЛЧ повинен був пройти в Стамбулі, але, швидше за все, буде перенесений. Місце проведення матчу буде затверджено найближчим часом.
  • Це третій фінал Ліги чемпіонів в історії для "Челсі". У 2008-му році "аристократи" поступилися в серії пенальті "Манчестер Юнайтед", а в 2012-му році здолали в серії пенальті "Баварію".
  • "Манчестер Сіті" пробився у фінал головного клубного турніру Європи вперше.
  • У плей-офф ЛЧ "Ман Сіті" пройшов "Боруссію" М, "Боруссію" Д і ПСЖ. "Челсі" вибив з боротьби "Атлетіко", "Порту" та "Реал".
  • У цьому сезоні "Сіті" і "Челсі" грали один проти одного вже три рази. В АПЛ команди обмінялися виїзними перемогами - в першому колі "Ман Сіті" виграв з рахунком 3:1, а в другому сильнішими були вже лондонці з рахунком 2:1. Також "Челсі" взяв гору над "городянами" у півфіналі Кубка Англії (1:0).