Пеп Гвардіола і Олександр Зінченко / фото REUTERS

Головний тренер "Манчестер Сіті" Пеп Гвардіола компліментарно висловився на адресу українського футболіста Олександра Зінченка.

Слова тренера наводить Manchester Evening News.

"Алекс багато боровся, щоб бути тут. Він міг піти в оренду, він міг бути проданий, але він сказав: "Ні, я хочу боротися, щоб бути тут". Це багато значить", - сказав Гвардіола.

Читайте такожНе стримав сліз: Зінченко емоційно відреагував на вихід Ман Сіті у фінал Ліги чемпіонів (відео)

"По-друге, він грає не на своїй позиції, але він ніколи не скаржився, - продовжив тренер, - По-третє, він не помиляється. Коли ви йому щось говорите, він негайно реагує. Він завжди сконцентрований. Не можна забувати, що на позиції лівого захисника він протистояв Мохамеду Салаху, Маркусу Решфорду, Анхелю ді Марії. Це дуже сильні опоненти, але Зінченко не помилявся".

"З м'ячем він діє виключно, але в оборонній четвірці головне - не помилятися. Він заслуговує грати", - підсумував іспанський фахівець.

Олександр Зінченко: кар'єра в "Ман Сіті"

  • Зінченко перейшов у "Манчестер Сіті" в 2016 році, але спершу був відданий в оренду в ПСВ, а в складі "городян" дебютував у жовтні 2017 року.
  • Влітку 2018 року Зінченко намагався купити "Вулверхемптон". "Ман Сіті" був готовий прийняти пропозицію "вовків", проте українець відмовився від трансферу.
  • У лютому 2019 року вболівальники "Ман Сіті" визнали українця найкращим гравцем команди за підсумками місяця.
  • У складі "Сіті" Зінченко двічі став чемпіоном АПЛ, чотири рази виграв Кубок англійської ліги, а також по разу - Кубок Англії і Суперкубок Англії.
  • У сезоні 2020-2021 Зінченко вийшов з "Ман Сіті" у фінал Ліги чемпіонів. При цьому за підсумками обох півфінальних матчів він потрапляв до символічної збірної тижня в ЛЧ, а вболівальники розхвалили українця.
  • У поточному сезоні на рахунку українця 2 асисти в 29 матчах за "Сіті" у всіх турнірах.
  • Контракт українського футболіста з "городянами" діє до 2024 року.