Володимир Зеленський та дзюдоїстка Дар'я Білодід / фото: НОК України

Президент України Володимир Зеленський разом з першою леді Оленою Зеленської сьогодні, 16 липня, на олімпійській базі в Конча-Заспі провів зустріч з українськими спортсменами.

Про це повідомляє НОК України.

Зеленський нагородив героїв Європейських ігор, а також футболістів збірної України U-20, які стали чемпіонами світу, державними нагородами.

Відео дня

Читайте такожЧемпіон Європейських ігор визнаний найкращим спортсменом України в червні

"Я пишаюся тим, що живу з вами в одній країні, в один час. Держава для вас, спортсменів, замало робила. Ми хочемо це змінити – ставлення і до вас, і до спорту", - зауважив Зеленський, пообіцявши також збільшити стипендії спортсменів.

"Я знаю, що у вас дуже маленькі спортивні стипендії. Ми збільшимо. Обов'язково допомагатимемо вам. Кажіть про проблеми - будемо вирішувати", - сказав президент.

Зеленський зазначив, що Україна може поборотися за право проведення Олімпіади після того, як буде побудована інфраструктура:

"Нам потрібен певний план, що ми, скажімо, готові за 3-4 роки все побудувати, і тоді можемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними. Треба дати завдання нашому бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об'єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти".

фото: НОК України
фото: НОК України
фото: НОК України
фото: НОК України
фото: НОК України
фото: НОК України

Як повідомляв УНІАН, раніше українські спортсмени Жан Беленюк і Олег Верняєв записали звернення до Володимира Зеленського.