Сюжет дня : Справа Савченко - Рубана

Справа Савченко - Рубана

Народного депутата Надію Савченко і колишнього керівника Центру визволення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрювали у підготовці терактів і державного перевороту. За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

15 березня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що внесе до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт позафракційного народного депутата Надії Савченко.

Водночас Луценко заявив, що у слідства є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала та давала вказівки про те, як провести терористичний акт у сесійній залі Верховної Ради України, "знищивши бойовими гранатами дві ложі — урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе".

Цього ж дня Рада виключила Савченко зі складу парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

У свою чергу сама Савченко 15 березня звинуватила представників діючої української влади в причетності до розстрілів на Майдані у 2014 році, а також заявила про намір взяти на поруки керівника Центру звільнення полонених Володимира Рубана, раніше затриманого за підозрою в підготовці терактів у Києві.

В ніч з 15 на 16 квітня стало відомо про звільнення Савченко і Рубана з-під варти.

Новини про звинувачення на адресу Надії Савченко та Володимира Рубана

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся