Сюжет дня : Кривавий напад на табір ромів у Львові

Кривавий напад на табір ромів у Львові

Ввечері 23 червня 2018 року невідомі озброєні особи напали на ромський табір, розташований у лісовому масиві на околиці Львова. Внаслідок нападу загинув 24-річний чоловік, ще четверо ромів були травмовані, в тому числі 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків та 30-річна жінка - всі мешканці Закарпатської області.

24 червня співробітники Національної поліції затримали сімох зловмисників, які напали на ромське поселення, усі - молоді хлопці віком 16-17 років, жителі Львова. Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу. 

25 червня у прес-службі поліції Львівщини повідомили, що вісьмом затриманим оголосили про підозру у вчиненні правопорушення за ч.4 ст.296 (Хуліганство) КК України.

При цьому, в поліції уточнили, що всього внаслідок інциденту було відкрито чотири кримінальних провадження: за п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою); за ч.4 ст.296 (хуліганство); за ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч.3 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) КК України.

Деякі ЗМІ повідомляли, що підозрювані визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь», яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division.

25 червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що за нападом на табір ромів під Львовом може «стояти Росія».

У свою чергу міжнародне співтовариство закликало Україну притягнути до відповідальності винних у цьому кривавому нападі.

Новини про кривавий напад на табір ромів у Львові

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся