Сюжет дня : Зимова Олімпіада 2018

Зимова Олімпіада 2018

XXIII Зимові Олімпійські ігри пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року в місті Пхенчхані, Республіка Корея.

На майбутню Олімпіаду українські спортсмени завоювали 32 ліцензії. В Пхенчхані збірну України представлять 33 спортсмени в 9 з 15 олімпійських видах спорту. 

За прогнозами експертів і букмекерів, найкращі шанси на завоювання медалей Олімпійських ігор-2018 Україна має в біатлоні. Збірна України буде представлена 11 спортсменами в цьому виді спорту.

Крім біатлону, українці виступатимуть у таких видах спорту:  фігурному катанні (4 спортсмени), санному спорті (6 спортсменів), фристайлі (3 спортсмени), лижних гонках (4 спортсмени), гірськолижному спорті (2 спортсмени), сноубордингу (1 спортсмен), скелетоні (1 спортсмен) і лижному двоборстві (1 спортсмен).

Загалом на зимовій Олімпіаді 2018 будуть представлені принаймні одним спортсменом 92 країни та делегація з Росії під олімпійським прапором. Останню відсторонили від участі в іграх через зловживання допінгом.

Водночас спортсменам з Північної Кореї буде дозволено перетнути демілітаризовану зону на шляху до Південної Кореї. Раніше ворогуючі КНДР домовилась з Південною Кореєю надіслати своїх спортсменів для участі в змаганнях. Дві нації будуть йти під одним прапором на церемонії відкриття.

Новини Зимової Олімпіади 2018

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся