Держпідтримка дозволить підвищити конкурентоспроможність Карпат / фото Марина Григоренко

Державна програма з економічного і туристичного розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки, яку за указом президента розробляє Міністерство розвитку громад і територій, надійде на розгляд Верховної Ради не пізніше 22 вересня.

Читайте такожПідйом на Говерлу: як підкорити найвищу точку України

Про це повідомляє прес-служба державної ініціативи «Децентралізація» з посиланням на міністра Олену Бабак.

Відео дня

«Країни Європейського Союзу для розвитку гірських територій застосовують субсидування виробництва, інвестиційну допомогу, надання компенсацій виробникам, а також збереження природного середовища гір. Саме ці принципи ми повинні покласти в основу Державної програми розвитку регіону Українських Карпат і підкріпити їх проектами з розвитку", - цитує прес-служба Бабак.

За словами міністра, державна підтримка дозволить підвищити економічну конкурентоспроможність українських Карпат, забезпечити високу якість життя населення, зберегти демографічний потенціал і етнокультурну спадщину.

Згідно з повідомленням прес-служби, Бабак закликала обласні адміністрації внести фінальні пропозиції до проекту програми, на які у регіонів залишилося лише кілька днів.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про розвиток регіону українських Карпат» №543/2019 від 22 липня, націлений на стимулювання економічного та туристичного розвитку Карпатського регіону.

Згідно з указом, уряд повинен передбачати в проектах закону про державний бюджет на 2020 і наступні роки видатки, необхідні для реалізації цієї держпрограми.