З червня може бути скасована обов'язкова ізоляція для туристів зі США / фото ua.depositphotos.com

Італія планує зняти карантинні обмеження для туристів, що прибувають з Європейського Союзу, Великобританії та Ізраїлю, в середині травня.

Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо в Facebook.

Читайте такожВ Італії з травня почне діяти "зелений паспорт" для туристів

Відео дня

З червня може бути скасована обов'язкова ізоляція для туристів зі США.

"Ми працюємо над скасуванням" міні-карантину" для людей, які приїжджають з європейських країн, Великобританії та Ізраїлю, якщо у них є негативний тест, підтвердження вакцинації або вони одужали від COVID протягом останніх шести місяців. Те ж стосується США", - написав Ді Майо.

Зараз туриссти, що в'їжджають до Італії з інших європейських країн та Ізраїлю повинні пройти п'ятиденний карантин і обов'язкове тестування як до прибуття, так і в кінці періоду ізоляції. Для мандрівників з США необхідний карантинний термін становить 10 днів.

Італія та карантин

В Італії зафіксовано 122 тис. 694 смерті через 19 з початку пандемії. Це другий показник в Європі після Великобританії і сьомий у світі. Всього в країні зафіксовано 4,1 мільйона випадків інфікування коронавірусу.

В Італії в другій половині травня 2021 року почне діяти "зелений паспорт", який дозволить туристам подорожувати між регіонами країни.

Паспорта вакцинації: що відомо

  • У лютому повідомлялося, що цифрові паспорти з інформацією про вакцинацію проти COVID-19 для мандрівників, над яким працює Міжнародна асоціація повітряного транспорту, можуть бути запущені "протягом декількох тижнів".
  • Створенням паспортів вакцинації займалася не тільки IATA. У січні кілька технологічних і медичних компаній, серед яких Microsoft, Salesforce та Oracle, запустили ініціативу з розробки такої технології. Повідомлялося і про місцеві системи, наприклад, в Данії або Лос-Анджелесі.
  • У ЄС ідея про надання тим, хто вакцинувався від COVID-19, сертифіката для можливості подорожувати - так званого "паспорта вакцинації" - викликала суперечки. Країни з розвиненим туристичним сектором, як правило, були більш прихильні до цієї концепції, наприклад, Італія, Болгарія, Португалія, Словенія та Іспанія.
  • У січні прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс закликав ввести свідоцтво про вакцинацію, щоб відновити поїздки. Кіпр також наполягав на тому, щоб вакцинованим мандрівникам дозволили відмовитися від тестування і карантину під час подорожей по країнах ЄС.
  • У Єврокомісії планували до кінця березня представити проект "цифрового зеленого паспорта" для вакцинованих від коронавірусу. Введення паспорта вакцинації називалося надійним шляхом для скасування обмежень, також це повинно сприяти відновленню вільних подорожей по Європі.
  • На початку березня президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що уряди 27 країн-членів Європейського Союзу повинні негайно розпочати технічну роботу щодо впровадження до літа сертифікатів щеплень проти COVID-19.