Авіакомпанія прийняла рішення про скасування деяких рейсів / Фото УНІАН, Андрій Семко

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) поінформувала, що відповідно до повідомлення NOTAM (повідомлення льотному складу), виданого авіаційною владою Ізраїлю, а також з метою забезпечення безпеки пасажирів і екіпажу, було прийнято рішення про скасування запланованих на 13 травня рейсів МАУ, що прямують до/з Тель-Авіва.

Про це повідомила прес-служба перевізника.

Читайте такожВ українців найпопулярнішим напрямком для відпочинку на травневі стала Туреччина

Відео дня

"Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" інформує, що відповідно до NOTAM, виданого авіаційною владою Ізраїлю, а також з метою забезпечення безпеки пасажирів і екіпажу, рейси МАУ, наступні В/з TLV: PS778 / PS775 / PS776 / PS777, 13 травня скасовані", - сказано в повідомленні.

Крім цього, рейс PS 778 TLV - KBP (Тель-Авів - Київ) 14 травня перенесено на 8:40 з прибуттям до Києва об 11:50 за місцевим часом за умови зняття обмежень в аеропорту.

Компанія просить пасажирів уважно стежити за оновленням інформації на сайті авіакомпанії, а також на сайтах аеропортів "Бориспіль" і "Бен Гуріон".

"У разі появи нової інформації, пасажири будуть також проінформовані шляхом направлення інформації на електронну пошту, яку вони вказали при бронюванні або купівлі квитка", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що безпека пасажирів і екіпажів є першим пріоритетом авіакомпанії МАУ, тому рішення про здійснення рейсів буде переглядатися кожні 24 години з урахуванням наявності або відсутності обмежень для здійснення польотів в аеропорт ТLV.

Також прес-служба повідомила, що для квитків з фактично скасованими рейсами можливі наступні дії: зміна дати подорожі на рейси МАУ без оплати штрафу та різниці в тарифах в оригінальному класі протягом терміну дії квитка, за умови зняття обмежень аеропортом; обмін квитка на промокод з додатковим бонусом 25% на сайті МАУ; повернення коштів.

Ситуація в Ізраїлі

В останні дні населені пункти Ізраїлю, зокрема аеропорт "Бен-Гуріон", регулярно піддається ракетним обстрілам з боку Сектора Газа. Внаслідок цього аеропорт Тель-Авіва змушений обмежувати свою роботу.